Nokta Atışı Prostat Kanseri Tanısı için

"MR Füzyon Biyopsi"

MR Füzyon Biyopsi 

MR Füzyon Biyopsi ile nokta atışı prostat kanseri tanısı mümkün! Nasıl mı? Hadi gelin, birlikte keşfedelim!

MR Füzyon Biyopsi, prostat dokusunda yer alan kanserli oluşumların tespit edilmesi için kullanılan bir yöntemdir. MR Füzyon Biyopsi yöntemi prostatta bulunan kanserli hücrelerin agresiflik seviyesi, yayılım oranı ve evrilme hızlarını yüksek bir doğruluk oranı ile tespit edebilmektedir. MR Füzyon Biyopsi uygulamasında öncelikle hastanın multiparametrik prostat MR’ı görüntülenir. Bu aşamada elde edilen görüntülerde kanser olduğu şüphesi bulunan alanlar tespit edilir. Bu sayede tespit yapılması gereken alanlar için daha nitelikli bir çalışma yapılabilir.

Alan tespitinin ardından hastaya anestezi uygulanır. Hastanın makatına sokulan ultrason probu ile ultrason çekilir. Ultrasondan elde edilen yüksek çözünürlüklü görüntüler ile MR işlemi sonunda elde edilen veriler karşılaştırılır. Klasik biyopsi yöntemleri ile tespit edilemeyen kanserli hücre oluşum alanları bu sayede detaylı bir şekilde tespit edilmiş olur.  Son aşamada kanserli olduğundan şüphelenen bölgelerden biyopsi amacıyla parça alınır. Alınan parçaların kanserli olup olmadığı tespit edildikten sonra gerekli tedavi yöntemine karar verilir.

 
Detaylı bilgi için size ulaşalım

 

     

    MR Füzyon Biyopsisinin Standart Biyopsiye Göre Avantajları Nelerdir?

    Standart biyopsi işleminde hastaya işlem öncesinde MR çekilmez. MR Füzyon Biyopsisinde ise hastaya hem MR hem de ultrason işlemi uygulanır. Dolayısı ile daha nitelikli  bir görüntüleme işlemi yapılmış olur. Bu da kanserli doku ve hücrelerin daha iyi analizini sağlayarak başarı şansını arttırır.

    Standart biyopsi lokal anestezi altında uygulanır. Dolayısıyla hastada bir miktar acı ve ağrı gerçekleştir. MR Füzyon Biyopsisi ise genel anestezi altında yapılır. Bu sayede hasta acı çekmez. Standart biyopside hızlı yayılan ve agresif seyirli kanser teşhisinde hata olabilmektedir. MR Füzyon Biyopsi ise bu konuda çok daha isabetli sonuçlar vermektedir. Yanlış veya eksik teşhise neden olan standart biyopsi tedavi sürecinin de yanlış ele alınmasına neden olur. MR Füzyon Biyopsi tedavinin rotası anlamında da daha verimli ve efektiftir.

    MR Füzyon Biyopsi Ne Zaman Yapılmalıdır?

    MR Füzyon Biyopsisi prostat kanseri şüphesi olduğunda geciktirilmeden yapılmalıdır. Bunun için izlenmesi gereken bazı değerler ve durumlar bulunmaktadır. Parmakla yapılan prostat muayenede şüpheli bir şişlik hissedildiğinde, yüksek PSA değerleri görüldüğünde, MR görüntüleme sırasında garip oluşumlu alanlar görüldüğünde ve genetik olarak prostat kanserine yatkın olan bireylerin MR Füzyon Biyopsisi yaptırmasında fayda vardır. Prostat kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bir kanser türü olduğu unutulmamalıdır.

    MR Füzyon Biyopsi İşleminin Riski Var Mıdır?
    MR Füzyon Biyopsi işlemi genel olarak son derece güvenli bir yöntemdir. İşlemden sonra bir süre istirahat etmek gerekir. MR Füzyon Biyopsi işleminde sonraki süreçte idrarda bir miktar kan ve idrar yaparken acı hissi görülebilir. Ancak bunlar geçicidir.